Milikonių progimnazijos antros klasės mokiniai pamokų metu daug kalbėjo apie duoną, mokėsi patarles, sekė pasakas, stebėjo filmukus. Aptarė, kaip sunkiai reikia dirbti, kad ant stalo garuotų šilta, kvapni duona. Mokiniai ir patys panoro susipažinti, kaip kepama duona. O gal ir patiems pavyks jos išsikepti?
Taigi, vieną dieną antrokėliai drauge su mokytojomis Daiva Pranevičiene ir Vilma Šambaravičiene išvyko į Pyplių ūkį duonos kepti. Pyplių kaime, autentiškoje sodyboje, pasitiko šeimininkė Dalia, kuri pasidalijo šimtmečiais išsaugotu, duonkubiliuose išnešiotu – stebuklingos duonos receptu. Mokiniai klausėsi duonos kelio pasakų ir legendų.
Šeimininkė parodė, kaip raugiama, maišoma ir kepama naminė duona. Duonos kepimo receptas įrašytas į Tautinio Paveldo sąrašą. Visi programos dalyviai patys dalyvavo kepimo procese, kurio metu suformavo savo kepaliuką, jį pašovė į autentišką duonkepę krosnį, o iškepusią parsivežė namo ir pavaišino namiškius. Vaikai taip pat susipažino su įvairiais senoviniais įrankiais, gėrė mėtų arbatą.
Mokiniams pamokėlė paliko įspūdį, privertė susimąstyti, koks ilgas ir sunkus duonos kelias.